1 mars 2014

Quinoachili



Det är inte ofta jag tittar på när någon annan lagar mat i mitt kök men i går lagades det chili och det enda jag gjorde var att koka vatten till en buljongtärning :-) Nu ska vi se om jag kan komma ihåg allt som hackades ner i grytan, gott blev det i alla fall!

2,5 dl röd quinoa
1 buljongtärning + vatten
2 stora lökar
Vitök
1 chilifrukt
1 stor potatis
1 äpple
Lite olja att steka i
Salt
Peppar
Spiskummin
Kummin
Chilipulver
Paprikapulver 1 stor burk majs
1 burk svarta bönor
1 burk kidneybönor
500 g krossade tomater
Juice från 2 limefrukter
  • Koka quinoan i 15 minuter och häll av eventuellt överflödigt vatten
  • Koka upp vatten och buljongtärning i en separat kastrull
  • Hacka lök, vitlök, chilifrukt, potatis och äpple och fräs i lite olja med kryddorna
  • Täck lökfräset med en del av buljongen och låt puttra tills potatisen är mjuk
  • Häll i majs, bönor, krossade tomater, limejuice, quinoa och resten av buljongen
  • Rör om ordentligt och låt puttra några minuter till
  • Krydda mer om det behövs
  • Servera med nachos, limeklyftor, gräddfil och avokado (den fastnade inte på bild) :-)

2 kommentarer: