31 mars 2014

Quinoachili med paprika


Ännu mer quinoachili fast nu i paprikans tecken. Jag trodde jag skulle spejsa till det lite med kakao i grytan men jag kände ingen smak av den...

0,5 dl vit okokt quinoa
0,5 dl röd okokt quinoa
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Chili efter smak
3 röda paprikor
Lite olja att steka i
0,5 dl röda linser (torkade)
3 dl vatten
500 g krossade tomater
1,5 dl kidneybönor
2 dl svarta bönor
2 tsk kakaopulver
Salt, peppar, paprikapulver, spiskummin, koriander
  •  Börja med att koka quinoan
  • Hacka lök, vitlök, chili och paprika och fräs i lite olja
  • Tillsätt linser och vatten och koka med salt i 7 minuter under lock
  • Tillsätt krossade tomater, bönor och kryddor samt den kokta quinoan
  • Puttra några minuter på svag värme

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar