Äpplena måste bli ordentligt genomstekta, annars är risken att det blir lite torrt. Tiden i ugnen är viktig alltså. Citronsaften bidrar också till att det blir mjukt och saftigt. Även att frysa in och sen tina upp i micro, har jag upptäckt. Nästa gång ska jag prova att grovriva äpplet i stället.
(3 st portionsformar)
1 äpple
Lite olja
Kanel
Stött kardemumma
1 msk hasselnötter
4 valnötshalvor
0,5 msk solroskärnor
1 msk russin
1 msk havregryn
Lite pressad citron
Innehåller ca 135 kcal/portion |
Äpplena måste bli ordentligt genomstekta, annars är risken att det blir lite torrt. Tiden i ugnen är viktig alltså. Citronsaften bidrar också till att det blir mjukt och saftigt. Även att frysa in och sen tina upp i micro, har jag upptäckt. Nästa gång ska jag prova att grovriva äpplet i stället.
(3 st portionsformar)
1 äpple
Lite olja
Kanel
Stött kardemumma
1 msk hasselnötter
4 valnötshalvor
0,5 msk solroskärnor
1 msk russin
1 msk havregryn
Lite pressad citron
- Skär äpplet i tunna skivor (jag gillar att ha skalet kvar)
- Blanda med lite olja, kanel och kardemumma i en bunke
- Grovhacka nötter, solroskärnor och russin
- Blanda med havregryn och äpplena (i bunken)
- Fördela i tre portionsformar
- Pressa över citron, jag tycker det är gott att ta ganska mycket
- In i ugnen, 225 grader 10-12 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar