8 juni 2011

Fuskäppelpaj


Innehåller ca 135 kcal/portion
                                                     
Äpplena måste bli ordentligt genomstekta, annars är risken att det blir lite torrt. Tiden i ugnen är viktig alltså. Citronsaften bidrar också till att det blir mjukt och saftigt. Även att frysa in och sen tina upp i micro, har jag upptäckt. Nästa gång ska jag prova att grovriva äpplet i stället.

(3 st portionsformar)
1 äpple
Lite olja
Kanel
Stött kardemumma

1 msk hasselnötter
4 valnötshalvor
0,5 msk solroskärnor
1 msk russin
1 msk havregryn
Lite pressad citron

  • Skär äpplet i tunna skivor (jag gillar att ha skalet kvar)
  • Blanda med lite olja, kanel och kardemumma i en bunke
  • Grovhacka nötter, solroskärnor och russin
  • Blanda med havregryn och äpplena (i bunken)
  • Fördela i tre portionsformar
  • Pressa över citron, jag tycker det är gott att ta ganska mycket
  • In i ugnen, 225 grader 10-12 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar