20 juni 2011

Majssoppa


(3 pers)
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
Olja
2 potatisar
1 dl kikärter
3 dl majs
1,5 dl kidneybönor
Örtsalt, salt och peppar
Färsk koriander

  • Skala och hacka lök och vitlök och fräs i lite olja
  • Tillsätt potatis skuren i bitar (jag lät skalet vara kvar) och kikärter
  • Häll på ca 1 liter hett vatten och örtsalt, salt och peppar
  • Koka tills potatisen är mjuk
  • Mixa soppan helt slät
  • Tillsätt 2 dl majs och mixa lite till så att majsen inte mixas sönder helt
  • Tillsätt resten av majsen och kidneybönorna och rör om
  • Toppa med färsk koriander
  • Servera med gratinerat finncrisp (dvs lägg lite ost på en skiva finncrisp och kör i micron några sekunder - blir lite segt och jättegott!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar