Jag älskar att grilla! Halloumi, champinjoner, majskolvar, you name it... I dag blev det aubergine.
1 aubergine
Lök
Tomater
Majs
Kikärter
Hårdost skuren i bitar
Salt, peppar, chili
Morot
Palsternacka
Sparris
Cocktailtomater
Knipplök
Hela vitlöksklyftor
Olja
Kryddor
Keso
Soltorkade tomater
Peppar (jag tycker inte det behövs salt, det finns ju redan i keson)
- Skär rotfrukterna och grönsakerna i lite olika former
- Häll på olja och in i ugnen, 225 grader ca 25 min (lägg på tomaterna först efter ca 20 min)
- Dela auberginen i två delar och gröp/skär ut en fördjupning i snittytan
- Skär av en liten bit på motstående sida så att auberginen kan ligga stadigt på grillen
- Hacka lök och tomat
- Blanda med majs, kikärter, ost och kryddor
- Pensla auberginen med olja
- Börja grilla på snittytan (med "hålet" ner mot grillen)
- Vänd efter några minuter och fyll hålet med tomatblandningen
- Grilla tills osten har smält och auberginen är mjuk
- Blanda keso, finhackade soltorkade tomater och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar