12 augusti 2012

Kokosgryta med linser och morötter



Lurig gryta det här. Det ser ut som curry men det smakar kokosmjölk. Tanken var att det skulle smaka ännu mer kokosmjölk men jag hade bara en burk och jag började med att hälla i hela förpackningen krossade tomater utan att tänka på att det kanske var lite mycket i förhållande till kokosmjölken. Inte det smartaste draget kanske... Nästa gång blir det nog två burkar kokosmjölk och lite mindre tomat. Som synes har jag fortfarande massa morötter som måste ätas upp! :-)

1 gul lök
Vitlök
Morot, typ 5 st
En bit vitkål
Olja att steka i
2 dl röda linser
Lite vatten
500 g krossade tomater (blir nog bättre med ca 250 g)
1 burk kokosmjölk (blir nog bättre med 2 burkar)
Salt, peppar, stött kardemumma, spiskummin, cayennepeppar, färsk ingefära
1,5 dl (okokt) matvete, korn, havre, ris eller liknande som man gillar
  • Börja med att koka matvetet (eller vad du nu väljer)
  • Hacka lök, vitlök, morot och vitkål och fräs i lite olja
  • Häll i linserna och lite vatten
  • Låt koka en stund så att linserna börjar mjukna
  • På med krossade tomater, kokosmjölk och kryddor
  • Blanda i det kokta matvetet och låt svälla en stund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar