22 augusti 2012

Timjanmarinerad tofu med potatis- och jordärtskockspuré



Riktigt fin marinad faktiskt! Pressade ur massa vätska från tofun (med hjälp av en handduk) innan jag stekte. Vet inte om det bara var inbillning, men jag tyckte den smakade bättre. Inte lika svampig i konsistensen som jag tycker det kan bli annars. Purén gjorde jag på samma sätt som man gör potatismos och tofun vände jag i marinaden precis innan jag stekte den i rätt mycket olja.

300 g jordärtskockor
2 stora potatisar
En skvätt valfri grädde (jag tog Oatly iMat)
En klick smör
Salt och peppar

Naturell tofu
Vitvinsvinäger
Några stänk soja
Lite pressad vitlök
En klutt tomatpuré
Torkad timjan, salt, peppar

Morot
Haricots verts
Röda vinbär
Pumpakärnor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar