15 april 2012

Äggfria pannkakor med jäst



Jag vet inte hur många gånger jag försökt steka pannkakor utan ägg och misslyckats. Jag har provat massa recept, modifierat och experimenterat men aldrig blivit nöjd. De allra flesta gångerna har pannkakorna inte hållit ihop, eller så har de smakat bara massa soja, eller inte fått någon färg, eller blivit tjocka och degiga. Ja listan kan göras lång... Men nu! Nu har jag kommit fram till den absolut bästa smeten! Går alldeles utmärkt att steka i gjutjärnspanna och man kan flippa runt pankisarna hur lätt som helst även fast de är tunna som löv! Yeeees! :-)

14-15 st
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl rågmjöl
10 g jäst
2 msk sojamjöl
1 tsk honung (för att ta bort jästsmaken)
Salt
3 dl mjölk
0,5 dl iskallt vatten
  •  Vispa ihop alla ingredienser utom vattnet och låt stå i rumstemperatur 60 minuter
  • Tillsätt vattnet precis innan du ska börja steka
  • Stek i smör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar