27 oktober 2013

Bönpastej


En utmärkt pastej att ha på mackan. Det är egentligen bara en vanlig bönröra fast lite fastare och jag har skippat vitlöken också eftersom det oftast inte är vad jag längtar efter till frukost... Påminner på nåt konstigt sätt om leverpastej fast ändå inte. Gurka passar väldigt bra till.

2 dl svarta bönor
Några droppar soja
En liten klutt tomatpuré
Lökpulver
Örtsalt
Mejram
En skvätt olja
  • Mixa bönorna så slätt som du bara kan. Du kanske behöver en liten skvätt vatten.
  • Droppa i lite soja och tomatpuré
  • Nu gäller det att smaka av med lökpulver, örtsalt och mejram. Ta det lugnt med lökpulvret men ös på rätt ordentligt med salt och mejram
  • När du fått den smak du tycker om droppar du i lite olja
  • Lägg i en burk, eller en liten skål, och tryck till röran ordentligt så att den blir riktigt kompakt
  • Låt stå kallt några timmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar