10 oktober 2013

Fröknäcke


Ett väldigt enkelt fröknäcke som funkar lika bra på ostbrickan som i "i stället för chips"-skålen. Man kan mixtra hur mycket som helst med receptet. Det är precis vad jag gjorde när jag fick det från en kollega. Så lägg till och ta bort och hitta på ditt eget recept. Eller kör på mitt recept - jag lovar att du inte kommer bli besviken!

1 dl majsmjöl
0,5 dl kikärtsmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö
0,5 dl pumpafrö
0,5 tsk salt
0,25 dl olja
2,5 dl kokhett vatten
Flingsalt
  • Sätt ugnen på 150 grader (eller 135 grader varmluft om du gör flera plåtar samtidigt)
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Häll på olja och kokhett vatten. Låt svälla någon minut
  • Bred ut smeten på 1,5 plåt (eller 1 plåt om du vill ha lite tjockare knäcke)
  • Toppa med flingsalt (torkad rosmarin och/eller timjan är också gott)
  • Grädda i 1 timme
  • Låt plåtarna stå kvar i ugnen i eftervärmen (med öppen lucka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar