19 december 2013

Knaprig müsli


Ett helt hav med knaprig müsli!

1 msk russin
3 dadlar
0,5 dl mandel
0,5 dl solrosfrön
1 dl bovete
2 dl kornflingor
1 dl havrekli
1 tsk ostött kardemumma
0,5 tsk kanel
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Hacka russinen och dadlarna och lägg i ett glas med 1 msk vatten
  • Hacka mandel och solrosfrön. Jag brukar torrosta dem i en stekpanna för jag gillar när de är riktigt ordentligt rostade men det kan man skippa såklart
  • Koka bovetet i 3-4 minuter. Skölj ordentligt i kallt vatten
  • Häll russin, dadlar (och vatten), mandel, solrosfrön, bovete, kornflingor och havrekli på en plåt och massera runt blandningen så att vätskan blir jämnt fördelad
  • Rosta i ugnen i 12 minuter
  • Blanda runt kardemumma och kanel när müslin är ute ur ugnen
  • Låt svalna på plåten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar