Ett helt hav med knaprig müsli!
1 msk russin
3 dadlar
0,5 dl mandel
0,5 dl solrosfrön
1 dl bovete
2 dl kornflingor
1 dl havrekli
1 tsk ostött kardemumma
0,5 tsk kanel
- Sätt ugnen på 175 grader
- Hacka russinen och dadlarna och lägg i ett glas med 1 msk vatten
- Hacka mandel och solrosfrön. Jag brukar torrosta dem i en stekpanna för jag gillar när de är riktigt ordentligt rostade men det kan man skippa såklart
- Koka bovetet i 3-4 minuter. Skölj ordentligt i kallt vatten
- Häll russin, dadlar (och vatten), mandel, solrosfrön, bovete, kornflingor och havrekli på en plåt och massera runt blandningen så att vätskan blir jämnt fördelad
- Rosta i ugnen i 12 minuter
- Blanda runt kardemumma och kanel när müslin är ute ur ugnen
- Låt svalna på plåten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar