10 oktober 2013

Höstsallad med hasselnötsdressing


Lite hopplock från bondens egen marknad, blandat med en god dressing, toppat med rostade hasselnötter. Broccolin har jag skurit väldigt tunt på min mandolin (okokt broccoli alltså). Man kan ju stoppa i precis vad som helst i salladen men det är broccolin och hasselnötterna som är lite av hela grejen i just den här salladen :-)

En näve hasselnötter
Broccoli
Morot
Sockerärter
Gurka
Tomater
Gröna linser
Olja
Vinäger
Lite honung
Lite senap
Salt och peppar

  • Börja med att torrosta hasselnötterna i en stekpanna. "Torka" bort skalet med en handduk. Låt svalna. Hacka sedan i halvstora bitar
  • Skär broccolin tunt, tunt. Den kommer smula rätt ordentligt så håll dig över en bunke
  • Skär alla andra grönsaker och lägg i bunken
  • Blanda runt med olja, vinäger, honung, senap, salt och peppar
  • Toppa med de rostade nötterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar