28 juli 2015

Arroz con "pollo"

Jag tillbringade det här årets tre första månader i Peru, Ecuador och Guadeloupe. Wow, vilken resa! Människorna, naturen, kulturen...och maten! Framförallt maten i Peru. Oj, oj, oj! Så mycket gott och så mycket fina råvaror! Helt underbart! Avokadon och mangon var det godaste jag någonsin ätit! Och alla dessa frukter och grönsaker som jag aldrig ens hade hört talas om innan. Jag längtar tillbaka!


Så inte helt oväntat kommer en hel del recept nu vara lite Peru-inspirerade ;-)



Det här riset blir helt fantastiskt gott! Det "ska" vara kyckling till men lägg till ditt favoritprotein istället, t ex tofu, halloumi, stekt ägg eller varför inte marinerade bönor eller linser vid sidan av.

1 dl finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1,5 msk gul chilipasta (strunt i det om du vill, hacka lite gul chili istället)
1,5-2 dl fint fint hackad färsk koriander (ca 2 krukor)
Olja att steka i, snåla inte
2 dl vitt ris
1,5 dl ljus öl
2,5 dl vatten
0,5 dl tärnad morot
0,5 dl gröna ärter
0,5 dl majs
0,5 dl strimlad röd paprika
Salt
  • Fräs lök, vitlök, chili och koriander i olja
  • Tillsätt riset och rör om och låt fräsa nån minut
  • Tillsätt vätskan samt morot, ärter, majs och paprika
  • Rör om riktigt ordentligt och koka på svag värme ca 25 minuter
  • Låt svälla en stund i kastrullen innan du serverar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar