14 november 2012

Potatissoppa med osynliga bönor och linser


Hur ska man göra om man vill äta mindre kött men inte gillar bönor och linser? Många verkar ha problem med konsistensen på just bönor. Ett ypperligt sätt är att förvandla konsistensen till en helt annan konsistens. Ja, så lätt är det! :-) Den här soppan är väldigt krämig fast det inte är någon grädde eller mjölk i, jag lovar!

Ca 4 port om man äter något mer till
5-6 potatisar, ca 400 g
Nästan en hel purjolök
Lite olja
1 dl röda linser (torkade)
2 dl små vita bönor (kokta)
1-1,5 liter vatten + örtsalt
2-3 nävar fryst spenat
Salt och peppar
  • Skala potatisen och skär i bitar
  • Hacka löken och fräs i lite olja
  • I med potatis, linser, bönor, 1 liter vatten och örtsalt
  • Koka tills potatisen är mjuk och linserna är helt sönderkokta
  • Mixa soppan slät
  • I med spenat och rör runt tills den tinat
  • Späd med vatten tills du får den tjocklek du gillar
  • Smaka av med salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar