3 februari 2016

Krämigt auberginehack


Underbart krämigt och gott auberginehack, auberginefräs eller vad man nu ska kalla det. Passar utmärkt som kall antipasti, lägga på en rostad macka eller varför inte blanda ihop med lite bönpasta? Risentas kikärtspasta "macaroni" tycker jag är det godaste alternativet av de bönpastasorter som jag har testat!

1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
Valfri mängd chili
Olja
1 aubergine
1 gul paprika
1 röd paprika
Saften från en halv citron
En skvätt vinäger
  • Hacka lök, vitlök och chili och fräs i rätt mycket olja tills löken är genomskinlig. Se till att inte ha för hög värme - löken får inte brännas
  • Skär under tiden aubergine och paprika i små bitar
  • Blanda aubergine och paprika med lökfräset
  • Häll i citronsaften och en skvätt vinäger
  • Låt nu blandningen gosa ihop sig på låg värme under lock tills auberginen är mjuk och krämig. Det tar ca 20-30 minuter beroende på hur stor pannan är. Häll på mer olja om det börjar bli torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar