Gratinerade paprikor ser avancerat ut, tycker jag, men det är ju verkligen enkelt. Det är bra när det är så och inte tvärtom.
2 paprikor
En bit purjolök
Lite olja att steka i
0,5 dl quinoa
2 dl små vita bönor
(Lite tahini om man gillar det, jag kom på att jag inte gör det...)
En näve hackade hasselnötter
Lite riven ost
- Hacka och fräs purjolöken i lite olja
- Tillsätt quinoa och koka den mjuk i lite vatten
- Mixa bönorna grovt och blanda med lök och quinoa
- Dela paprikorna på mitten
- Fyll paprikorna och strö över hackade hasselnötter
- In i ugnen i 225 grader ca 15 min
- Ta ut och strö över riven ost och grilla 5 minuter till
Ta de rotfrukter du gillar, skär dem i bitar, lägg i en form och häll över grädde och salt och peppar. Grädda i 225 grader tills rotfrukterna är mjuka
Vad mycket mumsiga recept du lägger upp!
SvaraRadera/Miranda
www.mirandamorgonvind.blogg.se (det gick inte att kommentera som namn/webbadress men jag har ett googlekonto så för mig gick det ändå, kanske något i inställningarna?)
Tack! Vad kul att du har kollat! Hm, ja det kan säkert vara nån inställning som jag inte har koll på ;-P
SvaraRadera