Jag lagar nästan aldrig pasta. Jag tycker det finns så många goda alternativ som är mer hälsosamma och dessutom mindre klimatpåfrestande. Men häromdagen hittade jag ett pastapaket längst in i skåpet och såg framför mig en fräsch och enkel pastarätt. Resultatet blev alldeles förträffligt! Jag gjorde två varianter: en med gula ärter (bilden) och en utan. Den utan var helt klart godare!
1 liten röd lök
2 vitlöksklyftor
En liten bit chilifrukt
Olivolja att steka i
Några cocktailtomater, ca 200 g
En skvätt vitt matlagningsvin
50 g färsk spenat
1 dl finriven ost (jag tog parmesan)
Salt och peppar
- Koka pastan tills den är nästan klar - häll av vattnet
- Hacka lök, vitlök, chili och stek mjukt i olja
- Skär tomaterna i önskad form, blanda ner tillsammans med löken
- På med en skvätt vin och koka upp
- Vänd i spenat och ost och till sist pastan
- Salta och peppra
- Låt stå på värmen tills pastan är helt klar - någon minut bara
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar