1 augusti 2011

Linsröra



Gjorde gazpacho till helgens picknick. Kallt och gott! Men protein- och näringsmässigt ingen höjdare direkt (tomat, gurka och paprika innehåller väl mest vatten). Kändes jobbigt att balansera en sallad vid sidan om soppan så det fick bli en linsröra med grönsaker i helt enkelt. Gazpachon gjorde jag enligt nåt recept jag hittade på nätet.

Lite olja att steka i
1 liten gul lök
1 bit chili
1 vitlöksklyfta
1 morot
Örtsalt
0,75 dl röda linser
1 näve färsk spenat
En bit fetaost

  • Grovhacka lök, chili, vitlök och morot (det är inte så noga, ska ändå mixas sen)
  • Fräs lite snabbt i olja
  • Häll på linserna, örtsalt och lite vatten (börja med lite vatten och häll eventuellt på mer under koktiden)
  • Koka tills linserna och moroten är mjuka och vattnet har kokat bort helt
  • Mixa till en slät kräm
  • I med spenat och mixa lite till
  • Smula i fetaost
  • Voilà! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar