6 augusti 2011

Marockansk pytt





Vad är en pytt egentligen? Räcker det att man steker vad som helst i tärnad form? Potatis och lök tycker jag känns som ett måste. Sen är det nog ganska fritt fram. Det vill säga jag tärnade ner i princip vad jag hade i kylen. Kryddade med en kryddblandning som jag köpte på en marknad i Marocko i våras. Vet inte vad den innehåller egentligen... Det hela toppades med en chutney på krusbär plockade hemma hos mamma och pappa.


Olja att steka i
Potatis
Gul lök
Morot
Palsternacka
Champinjoner
Broccoli
Sparris
Gröna linser

  •  Koka linserna för sig
  • Tärna alla ingredienser och stek i olja
  • På med massa kryddor som du gillar
  • Sänk värmen och häll på lite, lite vatten
  • Puttra en stund under lock tills alla grönisar är mjuka och vattnet har kokat bort
  • Blanda i linserna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar