22 augusti 2011

Kryddig couscous



Det marockanska temat fortsätter! :-) Jag piffade till kryddan med lite kanel och kardemummakapslar denna gång. Blev mycket lyckat att blanda med couscous! Serverade med halloumi och en korianderpestosallad. Eller korianderröra kanske är mer korrekt att kalla det för den innehöll inte de klassiska pestoingredienserna. Krusbärschutneyn är med och leker i vänstra kanten :-)

Couscous

Olja
Finhackad liten gul lök
1 vitlöksklyfta
En klick tomatpuré
Kryddor
Couscous för 3 personer
Plommon, russin, rostade mandlar
  • Stek lök och vitlök i olja
  • Blanda i tomatpuré, kryddor och couscous. Blanda runt lite innan du häller på vatten (så mycket som det står på paketet)
  • Blanda i plommon, russin och rostade mandlar när couscousen svällt klart
  • Häll i lite extra olja eller smör om du känner för det


Korianderröra

1 kruka färsk koriander
2 msk solroskärnor
2 msk olja
2 msk citronsaft
Skal från en halv citron
1 vitlöksklyfta
Salt + peppar
  • Kör allt i en matberedare tills det är riktigt krämigt
Salladen bestod av spenat, broccoli, morot, små vita bönor och haricots verts men man tar givetvis det man tycker om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar