6 juli 2011

Sillös sill


Smakmässigt är det väldigt likt sill. Svårigheten ligger snarare i att få till konsistensen på auberginen. Men hellre för mjuk än för hård har jag kommit fram till.

En bit aubergine
Salt
Lite soja

0,5 dl ättiksprit
1 dl vatten
0,75 dl socker
10 kryddpepparkorn, varav 5 krossade
5 kryddnejlikor
1 gul lök
1 liten morot
  • Skala aubergine och skär i den storlek du tycker passar
  • Koka i saltat vatten tills den är lagom mjuk, ca 5 minuter
  • Tillsätt lite soja på slutet, mest för färgen
  • Häll av vattnet och blanda auberginen med lagen nedan
  • Blanda ättiksprit, vatten och socker tills sockret har löst sig
  • Tillsätt kryddorna, skivad lök och skivat morot
  • Låt stå kallt några timmar, dock inte för länge då suger auberginen upp för mycket av lagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar