3 februari 2016

Citron- och lakritsbollar (raw)


De ljusbruna bollarna i mitten gjorde succé på 2015 års julgodisfat. Alla var rörande överens om att de smakar i princip som Käck! Ja, eller Kick som det har hetat de senaste 15 åren eller så...

0,75 dl solroskärnor
0, 25 dl pumpakärnor
1 msk kokosflingor
1 tsk sesamfrön
0,75 dl russin
1,5 tsk rålakritspulver
0,5 tsk lakritspulver (salmiaksalt)
Rivet skal från 1 citron
2 tsk pressad citronsaft
  •  Mixa allt till en så jämn massa som det går - jag brukar börja med att mixa fröna fint och sen tillsätta russinen och resten
  • Det blir ganska fint om man rullar i lakritspulver också men i så fall måste man äta bollarna direkt. Om man lägger in dem i kylen "smälter" pulvret in i bollarna.

2 kommentarer:

  1. Låter smarrigt! Detta måste provas

    SvaraRadera
  2. Ja gör det! Perfekta att ha i frysen när man blir lakritssugen! :-)

    SvaraRadera