23 februari 2012

Lasagne



Syns inte riktigt på bilden hur krämig och fin den här lasagnen är. Men det är den! :-) Och vegansk råkar den bli också om man skippar osten...

1 stor gul lök
Vitlök, mycket tycker jag :-)
Olja att steka i
1 stor morot
250 g broccoli
0,75 dl röda linser
400 g krossade tomater
2 paket Oatly iMat
Kryddor, t ex salt, peppar, örtsalt, cayennepeppar, timjan, basilika och oregano
Saltå Kvarns lasagneplattor, jag tog typ 2/3 av paketet
Parmesanost eller nån annan ost man gillar (behövs inte)
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Hacka och stek lök och vitlök i olja
  • Riv moroten och "finhacka" broccolin - stek med löken
  • I med linser, krossade tomater och Oatly
  • Smaka av med de kryddor du gillar
  • Börja med lite sås i botten på en ugnsfast form och varva sen lasagneplattor och sås
  • Lägg lite riven ost i "klumpar" här och där på toppen
  • Grädda ca 30 minuter
  • Låt lasagnen stå nån kvart eller så efter att du tagit ut den ur ugnen så att den gosar till sig :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar