1 februari 2012

Broccolipaj med tofu


Om man vill göra en paj utan ägg blir det ju lite klurigt när man kommer till äggstanningen... Den här varianten innehåller tofu och jag tycker att den blev god! Den smakar inte ägg såklart men konsistensen är krämig och ändå fast. Smaken kommer främst från osten, så välj nån med lite sting.

Pajbotten
75 g smör
2 dl mjöl (jag tog vete och råg)
Lite kallt vatten
  • Tryck ut i en pajform och förgrädda ca 10 min i 200 grader
Fyllning
1 gul lök
En bit purjolök
250 g broccoli
Olja att steka i
Några soltorkade tomater
200 g naturell tofu
1,5 dl Oatly iMat
1 dl riven ost
Salt och peppar
  • Hacka lök och broccoli, fräs i lite olja och fyll pajskalet
  • Klipp över några soltorkade tomater
  • Mixa tofun slät med havregrädden
  • Blanda ner ost i tofumixen och salta och peppra
  • Klutta tofumixen över löken och broccolin
  • Grädda i 20 minuter i 200 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar