8 juni 2011

Grillad aubergine med rotsaker och kesoröra


Jag älskar att grilla! Halloumi, champinjoner, majskolvar, you name it... I dag blev det aubergine.

1 aubergine
Lök
Tomater
Majs
Kikärter
Hårdost skuren i bitar
Salt, peppar, chili

Morot
Palsternacka
Broccoli
Sparris
Cocktailtomater
Knipplök
Hela vitlöksklyftor
Olja
Kryddor

Keso
Soltorkade tomater
Peppar (jag tycker inte det behövs salt, det finns ju redan i keson)

  • Skär rotfrukterna och grönsakerna i lite olika former
  • Häll på olja och in i ugnen, 225 grader ca 25 min (lägg på tomaterna först efter ca 20 min)
  • Dela auberginen i två delar och gröp/skär ut en fördjupning i snittytan
  • Skär av en liten bit på motstående sida så att auberginen kan ligga stadigt på grillen
  • Hacka lök och tomat
  • Blanda med majs, kikärter, ost och kryddor
  • Pensla auberginen med olja
  • Börja grilla på snittytan (med "hålet" ner mot grillen)
  • Vänd efter några minuter och fyll hålet med tomatblandningen
  • Grilla tills osten har smält och auberginen är mjuk
  • Blanda keso, finhackade soltorkade tomater och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar